top of page

Der er massere af information og oplysninger om Koolie racen på sitet: Koolie Club Australia. De har siden år 2000 arbejdet på, at udbrede kendskabet til racen, historien bag racen, racens egenskaber, og meget mere. 

Racen kommer fra Australien og deraf navnet Australian Koolie. Den er ikke FCI godkendt og der er ikke en FCI race beskrivelse på den, på trods af, at den har eksisteret og blevet anvendt som arbejdshund i Australien i flere hundrede år.

I Australien er det en udpræget arbejdshund, der hovedsageligt er brugt som hyrdehund og kan hyrde ethvert husdyr (får, geder, kvæg, ænder m.m.) og har derfor tilpasset sig det hårde arbejdsliv med mange arbejdstimer i det varme og tørre australske klima.  På de store farme stilles der store krav til udholdenhed, stress, helbred og arbejdsmoral, og det er ikke unormalt at de hunde der ikke kan stå distancen må lade livet.  Det kan lyde hårdt og kynisk, men det har betydet, at dårligt og uhensigtsmæssig avl ikke fører disse gener videre. Det betyder, at Koolie er en sund og stærk race, med en meget høj arbejdsmoral, der hver dag glæder sig til dagens udfordringer og et godt samarbejde med sin ejer. Det er muligvis også derfor, racen ikke er særlig kendt, da disse mennesker ikke har haft behov for at udbrede racen til menigmand, men bare har haft dem som arbejdshunde på farmen.

Vægten ligger fra 12 til 25 kg og en højde på 40 til 60 cm. Grundfarven er sort eller rød, som enten kan vises sig som helfarvet eller kombineret med hvid, tan og / eller merle.

IMG20220608123052.jpg

Besøg Austrialean Koolie Club

Koolie

IMG_20210424_175848.jpg

Patch

Patch er fra Meadowfield Koolies i Tyskland. Hans far er Beaumont´s Bex og hans mor er Hunterslea June, som begge er født i Australien. 

Patch er meget kvik, stort set alt hvad han fortager sig bliver udført hurtigst muligt. Han er ALTID  klar til at arbejde - på agility banen, i fårefolden, til lydighedstræning og bliver han spændt foran cyklen, løber han indtil jeg stopper ham. Patch er en meget lydhør og kærlig hund, der elsker at samarbejde med og opfylde sin ejers mindste vink. Patch er en modig hund, men nye ting undersøges med omhu og forsigtighed.

Patch har et fantastisk hundesprog og er meget socialt anlagt. Han finder hurtigt sammen med andre venlige hunde og mennesker.

Patch's specifikationer:

født 8. September 2016

Farve: Mørk blue-merle og han har brune/gule øjne.

HD    free

ED    0/0

OCD 0/0

 

DNA test resultat: Bære af TNS

Højde: 52 cm.

Vægt:  21 kg.

Danmarksmesterskab

  • 2019 B klassen - 5. plads.

  • 2021 A klassen - 8. plads.

Patch

Aurora

Aurora er fra Avondale Koolies. Aurora er født i Australien så jeg har fået hende importeret til Danmark da hun var 4 måneder gammel.

Moderen er Avondale T.N.T Doc Magic og faderen er Allambie Tuxedo.

 

Aurora er meget kærlig og godmodig. Hun elsker at ligge i sofaen og blive nusset. Hun har lært sig at flytte min arm, så den lander lige der hvor hun mangler, at blive nusset lidt mere. 

 

Aurora er altid med på leg og spas, men arbejder også gerne koncentreret og længe på træningsbanen hvor hun viser sig som en intelligent hund, der ofte byder ind med nye måder at løse opgaverne på.

Aurora's specifikationer:

Født 5. Juli 2019

Farve: Black tri colour og hun har brune øjne.

HD    free

ED    0/0

OCD 0/0

Højde: 49 cm.

Vægt:  19 kg.

Aurora
bottom of page