top of page
Koolie

Australian Koolie

Australian Koolie er en hyrdehund, der gennem flere hundrede år er avlet til de hårde arbejdsforhold i Australien. Koolie racen anses for at være en af de sundeste raser i Australien, med mindre genetiske og fysiske problemer end racens fætre, Border Collie og Kelpie. Avlsarbejde bygger udelukkende på at videreføre disse kvaliteter, og for de seriøse opdrættere lægges der stor vægt på de retningslinjer og fordringer, man kan finde under Australian Koolie Club.

Racen er for de få og den kræver daglig fysisk og mental stimulering. du skal sætte dig godt ind i racens egenskaber, inden du overvejer om dette er en hund for dig.

 

Australian Koolie er en ny race i Danmark, i dag (2021) er der kun 4 af slagsen, hvoraf de 2 er mine. Min første Koolie, som var hanhunden Patch, hentede jeg i Tyskland i 2016 og den anden, hunhunden Aurora, har jeg importeret fra Australien i 2019.

243413087_2002127086602231_6882187432551024766_n.jpg
IMG_6404(2).jpg

Australian Koolie er ikke registeret i FCI og har derfor ikke en FCI standart beskrivelse, men udmærker sig ved at være mangfoldig på sin helt egen måde, udholdende og arbejdsom  og en fantastisk samarbejdspartner og makker når der skal arbejdes, og samtidig en kærlig og omgængelig hund der forstår at tilpasse sig et positiv og aktiv familie hjem.

Ønsker man sig en hund af denne race, skal man sikre sig, at man kan tilbyde den betydelig mere end lange lufte tur nogle gange om dagen. Den skal have opgaver og der skal brændes energi af dagligt, ellers bliver det hurtigt en hund der bogstaveligt talt vil løbe på væggene, og derfor ikke en hund for alle.

Seriøse opdrættere gør et stort arbejde for at holde racen i den sunde og arbejdsglade stand. De gode opdrættere verdenen over anvender fyldestgørende blodlinje attests, røntgenbilleder og DNA for at sikre racens arv til en sund og stærk race og den arbejdsomme hund de nu en gang er skabt til.


Se yderliger oplysning hos Australian Koolie Club.

bottom of page